top of page
  • Obrázek autoraJakub Průša

Čištění skleněných povrchů

Aktualizováno: 26. 7.

Několik dobře míněných tipů na téma

Čištění skleněných povrchů


čisticí prostředky

Okenní sklo


Udržovat zářivě čistá okna a jiné skleněné povrchy může být náročný úkol, ale se správnými tipy a triky to nemusí být úkol skličující. Zde je několik účinných a ekologicky únosných čisticích řešení s použitím běžných domácích přísad, které zanechají vaše skleněné povrchy v lesku.


Pro povrch bez šmouh smíchejte ve spreji 250 ml vody s pěti lžícemi kukuřičného škrobu. Dobře protřepejte, nastříkejte na povrch a otřete.


Pro extrémně znečištěná okna vyzkoušejte směs 2 šálků vody, ¼ šálku bílého octa a ½ šálku saponátu.


Matné sklo


Chcete-li vyčistit zakalené skleněné povrchy, známé také jako "slepé sklo", potřete je lněným olejem a nechte hodinu působit. Poté vyčistěte běžným čističem skla.



Broušené sklo


Smíchejte ½ balíčku prášku do pečiva, šťávu z poloviny citronu a dvě polévkové lžíce soli. Na okno směs naneste hadříkem z mikrovlákna a krouživými pohyby povrch rozleštěte.



Křišťálové sklo (lustry)


Smíchejte litr teplé vody s polévkovou lžící čpavku. Toto řešení můžete použít i na kovové díly. Otírejte a leštěte povrch hadříkem z mikrovlákna.



Krbové sklo


U krbového skla zašpiněného sazemi smíchejte jemný popel s práškem do pečiva a pomocí novin krouživými pohyby sklo drhněte. Toto jednoduché řešení pomůže odstranit i odolnější skvrny.


Na opravdu odolné skvrny smíchejte 250 ml vody se lžičkou benzínu a několika kapkami čističe na sklo.




Doufáme, že tyto tipy na čištění skleněných povrchů byly užitečné při odstraňování nečistot a špíny na vašich oknech a jiných skleněných zařízeních. Pomocí těchto jednoduchých, ale účinných čisticích roztoků můžete udržet své skleněné povrchy bez poskvrny a křišťálově čisté. Pamatujte, že trocha úsilí pomůže udržet čisté a příjemné domácí prostředí...

35 zobrazení0 komentářů

Související příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page